poniedziałek, 18 marca 2013

Pancakes

Cześć!!! 

Już nie mogłam się doczekać aby npisać kolejną notkę!!! A dziś o naleśnikach. Ale nie takich zwykłych. O pancakes. Słyszeliście? To są takie placuszki, amerykańskie naleśniki, wielkości mniej więcej tależyka do kawy. Najlepsze z Golden Syropem, lub syropem klonowym. Jak na nasze polskie szczęście przystało, w normalnych marketach tego nie znajdziecie. Ale miód jest genialnym zamiennikiem, więc jeśli chcecie być bardzo orginalni, to możecie go użyć :). Oczywiście doskonałe do pancakes są różne sosy: czekoladowe tofii itd. Od kiedy poznałam ten przepis nie robię innych naleśników na śniadanie. I nie przesadzam. Warto spróbować.


Składniki:


  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • 75 g rozpuszczonego masła
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 czubate łyżki cukru
  • szczypta soli

Mąkę przesiać, jajka roztrzepać i połączyć dokładnie z mąką, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Smażyć na suchej patelni, podawać z syropem klonowym, miodem lub wg upodobania.
Podane powyżej proporcje są dla 4 osób.
Smacznego :)

PS. znowu przepraszam, że zdjęć teraz nie dodam. Mam swego rodzaju problem natury technicznej. hihi. postaram się dostarczyć dzisiaj.  Jak coś to komentować jak macie jakieś sugestie.
Pancakes z owocami i syropem klonowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz